недеља, 25. јун 2017.

NA VIDOVDAN PROTEST U PRESTONICI MALINEUpravni odbor Asocijacije malinara Srbije pozvao je sa sastanka koji je u petak uveče održan u Arilju sve malinare Srbije da na Vidovdan, 28. juna obustave berbu malina.


Obustava berbe

- Pozivamo malinare da na Vidovdan ne beru maline, a za dalje, odnosno hoće li obustava berbe biti nastavljena, dogovorićemo se naknadno. Cilj je da se suprotstavimo monopolistima koji cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu uništavaju seljake i proizvodnju maline u Srbiji - rekao je Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.


Istog dana, na Vidovdan, u Arilju će tačno u podne biti održan protest malinara iz Arilja, Ivanjice, Požege, Kosjerića i susednih opština, a slični protest najavljeni su i za druga malinarska područja u Srbiji.


Traže podršku

- Planiramo da se do srede sastanemo sa predsednicima opština i od njih čujemo da li podržavaju zahteve malinara kao što je to Arilje već učinilo. Sa situacijom u vezi sa otkupom maline upoznaćemo i predsednika države i nadležne ministre - rekao je Radović.

Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар